THEEHUIS ‘DE PASTORIE’

Zoals u weet zijn wij als gebouwencommissie bezig om de pastorie te verbouwen tot theehuis. Dat gaat gebruikt worden door cliënten van Zeeuwse Gronden als dagbesteding. U kunt dan hier een kopje koffie of thee drinken met wat lekkers erbij.

Om dit alles mogelijk te maken moet er echter flink worden verbouwd. Ik neem u graag mee in een update van de stand van zaken van de verbouwing van onze pastorie. Als eerste is er ruimte vrijgemaakt voor onze bloemendames welke nu een mooie plek hebben voor opslag van al hun spulletjes. Er staat tevens een werktafel, en er is een wastafel aanwezig. Vervolgens is de bijkeuken aangepakt, de muren, kozijnen en deuren zijn geschilderd. Er is vloerbedekking gelegd en er zijn extra stroomgroepen geplaatst voor een koel/vries combinatie.

De deur van het toilet is verplaatst naar de gang en alles is verwijderd waarna er een nieuw hangtoilet is geplaatst. Dit alles moet nog worden afgewerkt waardoor we tijdelijk op de badkamer boven naar het toilet kunnen. Dan is de oude keuken volledig verwijderd en zijn we momenteel bezig om alles klaar te maken voor het stucwerk. Eind januari zal dit plaatsvinden en vanaf dan kunnen we weer beginnen om een en ander terug op te bouwen.

We hebben vier fondsen zo enthousiast weten te maken voor dit project dat ze mee gaan betalen voor de verbouwing tot theehuis. Vooral het Kansfonds, wat mensen helpt omzien naar de kwetsbaarsten in onze samenleving, en het Pater van Ruthfonds doen een serieuze duit in het zakje. Zo komt de helft van het benodigde geld al binnen. Daarmee is er al snel een oplossing voor de onrendabele top van de verbouwing.

Namens de gebouwencommissie,

Bas Goense