THEEHUIS DE PASTORIE

Zo’n drie jaar geleden zijn we de samenwerking gestart met Zeeuwse Gronden over het gebruik van de pastorie. Daar was een flinke verbouwing door de parochiekern voor nodig en een passende inrichting van het nieuwe Theehuis.

In september 2021 was de opening van Theehuis de Pastorie. 120 jaar diende de pastorie als woonruimte voor de pastoor, ruim 20 jaar als vergader- en ontmoetingsruimte van de kerk en nu kreeg ze een extra functie. Het Theehuis zette en zet de ontmoetingsplek voort en versterkt die nog. Zeeuwse Gronden richt zich echt op de sociale functie vanuit het dagbestedingsproject.

Als parochiekern zijn we erg tevreden over de samenwerking. De dubbelfunctie levert eigenlijk helemaal geen schuring op. Als er iets is, lossen we het samen zo pragmatisch mogelijk op. Het is schitterend om te zien welke prachtige bestemming de pastorie nu heeft door het dubbelgebruik. Theehuis de Pastorie is in deze korte rijd uitgegroeid tot een vaste waarde in Ovezande en bekend in een groot gebied eromheen. We zijn daar als dorp trots op en als kerk nog extra vanwege de hechte samenwerking met Zeeuwse Gronden!

Bij het proost-moment op 12 januari dat Zeeuwse Gronden had georganiseerd voor de buren en andere contacten heb ik hen daar namens de parochiekern de complimenten over gemaakt.

Ad Schenk

Vorig artikelMARINUS VERTREKT