THEEHUIS DE PASTORIE

Zoals u inmiddels gewend bent, hier weer een stukje over de voortgang van de verbouwing van de pastorie tot Theehuis de Pastorie. De stukadoor Edwin is inmiddels geweest en heeft de muren van de keuken, het tussenhalletje en het nieuwe toilet gestukadoord. Het ziet er allemaal weer strak uit, dus hier zijn we zeer tevreden over. Vervolgens moest het stucwerk goed drogen, wat toch wel ongeveer drie weken nodig had met een ontvochtiger in de keuken.

Toen de muren voldoende droog waren, is de tegelzetter aan het werk gegaan. Ton heeft in een dag alle tegels erin gezet met vader Herman aan zijn zijde. Nu kun je het echt vorm zien krijgen. Het knapt al enorm op. Nadat Ton de voegen heeft ingewassen, kan de keuken worden geplaatst. Tom en Rogier zullen zich hier over gaan ontfermen in de komende tijd.

Financieel verloopt de verbouwing tot Theehuis De Pastorie netjes volgens de begroting. Dat is vooral te danken aan de enorme inzet van meerdere vrijwilligers. Anders zou het een hele dure verbouwing geworden zijn. Ook zijn we veel dank verschuldigd aan het Kansfonds. Een landelijk fonds dat mensen helpt om ondersteuning te bieden aan de meest kwetsbaren in onze samenleving, zodat niemand buitengesloten raakt. Het Kansfonds neemt samen met het Pater van Ruthfonds de onrendabele top van de verbouwing tot Theehuis voor hun rekening. Het Theehuis biedt via de dagbesteding voor mensen van Zeeuwse Gronden de kans tot zinvol werk.

Bas Goense, namens de gebouwencommissie