THEATER IN DE KERK

Voor de voorstelling ‘Pasen in fragmenten’ was er veel belangstelling. Het waren zes indringende verhalen waarin verschillende hoofdpersonen hun versie van het verhaal van Pasen vertelden. De verhalen van verteller Kees Posthumus, van de wonderbare spijziging tot en met het verhaal van de Emmaüsgangers, vroom en vrolijk verteld, werden gelardeerd met prachtige meditatieve Perzische muziek van Henk van Glabbeek.

Een ooggetuige vertelde hoe duizenden mensen aten van vijf broden en twee vissen, nadat alle friet en shoarma was uitverkocht. Het eigenwijze ezeltje waarop Jezus Jeruzalem binnenrijdt, vertelde hoe het was om toegejuicht te worden door een grote menigte. Het ezeltje bleek niet zo’n fan van mensen: daar zou hij niet mee willen ruilen. Een paard zou hij daarentegen best willen zijn. Toen hij mee moest van een mens, dacht hij “Vergeet het maar”. Totdat deze bijzondere mens aan de ezel vroeg “Ga je mee, paard?”. Toen was de ezel verkocht … Maria vertelde over de droevigste dag van haar leven, de dag waarop haar zoon stierf. Een van de vrouwen uit het gevolg van Jezus vertelde hoe zij op Paasochtend naar het graf van Jezus gingen en het leeg vonden. De Emmaüsgangers vertelden over hoe ondanks al het verdriet en pijn het verhaal van Jezus toch doorgaat. De voorstelling eindigde met een passende versie van ‘Halleluja’. Pasen viel heel vroeg dit jaar in Ovezande.

Ad Schenk

 

Die dag trokken wij ook belangstellenen uit andere plaatsen. Een paar parochianen uit Zierikzee gaven de volgende reactie: “We werden geraakt door de beide koren die ’s middags en ’s avonds zongen. Duidelijk werd waar het om gaat: liefde. We voelden ons al heel snel zeer welkom. Koffie werd aangereikt. Later werden we uitgenodigd voor een heerlijke soep. Tussendoor mooie gesprekken, ontmoetingen. Het avondgedeelte bracht een voorstelling waar humor en ernst elkaar afwisselden. Het zette je aan het denken! Deze middag en avond konden niet stuk, in alle opzichten. We ervoeren het als een warme deken, zo welkom.”

Vorig artikelROMMELMARKT
Volgend artikelMINI PASSION