TENTOONSTELLING 165 JAAR KERK

Jaarlijks staat de meimaand in het teken van een tentoonstelling in de kerk. In dit eeuwfeest van het dorp bestaat de kerk 165 jaar. Een mooie aanleiding om met de expositie terug te kijken op de rijke historie. Met attributen als kazuifels, vaandels, kelken, cibories, een conopeum (baldakijn), een paar antieke kruiswegstaties en dergelijk gaan we wat terug in de tijd en kunt u genieten van de pracht en praal uit de geschiedenis van onze kerk. De expositie is tevens onderdeel van het programma van 700 jaar Ovezande.

De kerk is een zeldzaam voorbeeld van de Willem II-gotiek. De bouwsom bedroeg destijds f 14.813,– De zes traveeën diepe zaalkerk was een ontwerp van architect W.J.Vogelpoel. Volgens een gerucht zit er bovenin de eerste pilaar rechts, als je de kerk binnen komt, geld verstopt. De bouwvakkers, die hadden meegeholpen, hadden geld ingezameld en in de pilaar verstopt. Als niemand het er heeft weggehaald, dan ligt het er nu nog! Na een bouwtijd van nog geen acht maanden werd de kerk op 23 november 1859 door deken Thomas van ’s-Heerenhoek ingewijd.

De tentoonstelling wordt geopend op zondag 5 mei om 14.00 uur door vicaris Paul Verbeek met een korte lezing. Aansluitend volgt een mini concertje door een Scola gevormd door koorleden uit diverse kernen van de Pater Damiaanparochie.
Zij brengen een aantal juweeltjes uit de eeuwenlange geschiedenis van de Gregoriaanse kerkmuziek. Gregoriaans dat de basis is van bijna alle muzikale stromingen over de hele wereld!
Iedereen is van harte welkom. Inloop vanaf 13.30 uur met koffie/thee.
In de meimaand is de tentoonstelling te bezichtigen op de zondagen 5, 9, 12, 19 en 26 mei van 13.00 -17.00 uur.

Vorig artikelCARITAS OVEZANDE
Volgend artikelKINDERKUNST EXPOSITIE IN DE KERK