SINT MAARTEN

Op de tweede zaterdag van november vierden we het feest van Sint Maarten met kinderen en parochianen op een heel bijzondere manier. Tijdens de kindernevendienst kwam Sint Maarten zelf zijn verhaal aan de kinderen vertellen. Met de gordijnen dicht, lantaarntjes aan en de wind die om de pastorie heen waaide, leefden we ons in, hoe de arme bedelaar op een gure winteravond, koud en verkleumd, een stuk van Maartens mantel kreeg. In een mooie droom zag Maarten dat hij die mantel eigenlijk aan Christus had gegeven. Deze droom veranderde zijn leven voorgoed.
Samen met behulp van de kinderen wilden we de mensen in de kerk een kijkje geven in het leven van de bedelaar. Hoe zou het verder met hem zijn gegaan, nadat hij zo’n mooie aalmoes had gekregen? Nadat de bedelaar heerlijk warm had geslapen, ging hij op pad. Steeds kwam hij mensen tegen die het erg koud hadden, of verdrietig waren en zonder te aarzelen, deelde hij steeds weer een stuk van de mantel, want hij wist zo goed hoe deze mensen zich voelden.
Lieke het verkleumde weesmeisje dat geen liedje meer kon fluiten, Karlijn de koopvrouw met een baby’tje huilend van de kou, Coen het jongetje dat een schaal kapot had laten vallen en nu niks had om zijn eitjes in te doen, Emma de stalknecht van Sint Maarten die met haar koude handen het paard niet kon borstelen en dan waren er nog Bregje en Britt die met hun lantaarntjes de weg voor de bedelaar verlichten.
En als laatste bedankte de bedelaar Sint Maarten, omdat die hem iets had gegeven waarvan hij kon delen. Deze halve mantel had ook het leven van de bedelaar voorgoed veranderd!

Werkgroep Kindernevendienst