PREEK VAN DE LEEK

Hé, is dat Han Polman, sinds 2013 Commissaris van de Koning in Zeeland, op de kansel? In De Preek van de Leek geeft de kerk een podium aan iemand die zijn of haar stem roert in het publieke debat. Politici, cabaretiers, kunstenaars, sporters en columnisten zijn de spraakmakers waar mensen naar luisteren. Hun kansel is over het algemeen de televisiestudio, het hoekje in de krant of het theater. Maar hoe zou het zijn wanneer zo’n bijzondere en getalenteerde persoon zich uiteenzet met de Bijbel en met het format van een kerkdienst?

Het is mooi dat onze Commissaris van de Koning in onze kerk een Preek van de Leek wil houden. En… natuurlijk is hij op zeer veel maatschappelijke terreinen helemaal géén leek! Die term wijst alleen op het feit dat hij geen theologische opleiding heeft gedaan. Pater Thaddy de Deckere is voorganger in de viering waarin de heer Polman zijn preek houdt.

Naast de preek van de Commissaris van de Koning is de kerkdienst op 26 november ‘gewoon’: er worden liederen gezongen, gebeden gedaan. Maar als geheel is dit gebeuren natuurlijk best bijzonder. Een ieder is hartelijk welkom in de rooms-katholieke kerk in Ovezande om 9.30 uur. Na afloop van de viering is er in het dorpshuis, vlakbij de kerk, gelegenheid om onder genot van koffie of thee na te praten.

Vorig artikelHET NADERT …
Volgend artikelDe Gerarduskalender: elke dag een beetje spirit!