PINKSTEREN OP HANSWEERT

Pinksteren viel samen met de eerste zaterdag van de maand, en daarom was het een jongerenviering met zang van Oal In. Bijgevolg had het koor Pius X die zondag een vrije ochtend. We konden van de gelegenheid gebruik maken door voor het eerst sinds jaren weer “uit” te gaan zingen. We vierden dit hoogfeest met de parochiekern van Hansweert, die met Ovezande en Kwadendamme in de Cluster Zuid zit.
We pasten met dertien zangers maar ternauwernood op de krappe balustrade bij het orgel. Met de kort geleden nog verplichte anderhalve meter was dit niet mogelijk geweest. Maar nu konden we mooi de eerste twee gedeelten van de zeer toepasselijke Mis van de Heilige Geest, de lofzang ‘Veni Sancte Spiritus’ en diverse goed bekende liederen zingen. Pastor Alida van Veldhoven ging voor. Het trof ons weer hoe een mooi kerkgebouw het is, en hoe netjes het schoongemaakt en versierd was.
Na de koffie gingen we op ons gemak naar Wemeldinge. In de coronatijd hebben we bijna geen uitgaven gehad. Zodoende zat er voldoende geld in de kas voor een gezellige en smakelijke lunch. We gingen naar Casco, onderaan de zeedijk bij de oude sluizen. Tussendoor regende het net eventjes niet, en wie wilde, kon even boven naar het water van de Oosterschelde gaan kijken. Zo hadden wij een heel geslaagd Pinksterfeest.

Marinus Bierens

Vorig artikelBEDEVAART NAAR BEAURAING