PARKEREN

Afgelopen jaren zijn we regelmatig geconfronteerd met slecht geparkeerde auto’s bij de kerk. Bijna structureel staan er auto’s op de 4 lampen die de kerk ‘s avonds aanlichten. Maar, dat is niet alles. Een enkele keer kun je amper de kerk in, zo dicht staan men soms bij de kerkdeur geparkeerd. Met drie voorvallen van afgelopen maanden was voor ons als parochiekerncommissie de maat vol.

Bij een uitvaart hadden we ‘s avonds tevoren met afzetlint de ruimte voor de kerk vrijgehouden. Helaas, zonder effect. Een uur voor de uitvaart stond er pontificaal een dikke BMW voor het afzetlint zodat de begrafenisondernemer amper bij de kerk kon komen. We hebben hemel en aarde moeten bewegen om die auto net op tijd weg te krijgen. Een ander voorval: na de viering op een zaterdagavond kon pastoor Van Hees er met zijn auto niet meer uit. Een derde voorval betrof de mobiele kapel. We zouden ermee op pad gaan maar konden amper de kerk uit komen door een geparkeerde auto pal voor de kerk.

Overleg met de gemeente leverde op dat men via wegdeknagels dit probleem voor de kerk wilde oplossen. In de praktijk heeft dit echter niets opgeleverd. Parkeerders zien niet dat de wegdeknagels parkeervakken aangeven. Het is te onzichtbaar gebleken.

Na overleg met wethouder A. Witkam zijn we overeen gekomen dat de parkeervakken zowel voor als naast de kerk met witte steentjes worden gemarkeerd. Dan komt er een parkeerverbod op het terrein rond de kerk en mag er alleen in de parkeervakken worden geparkeerd.

Het zal pas eind december gerealiseerd zijn. Dan kunnen we ook volop genieten van het aanlichten van de kerk. De twee kapotte grondlampen worden tevens hersteld door de gemeente.

Vorig artikelGASPRIJZEN
Volgend artikelDE GULDEN MIS