OPEN MONUMENTENDAG

Op zaterdag 11 september is onze kerk van 10.00 tot 17.00 uur open voor bezichtiging en rondleiding. Er is een folder voorhanden waarin uitleg wordt gegeven over het interieur en het exterieur van de kerk. De rijke historie is opgetekend in een prachtig boek met vele foto’s en anekdotes . Het is die middag in het kerkgebouw verkrijgbaar.

In de kerk is een tentoonstelling gewijd aan de oogst  (landbouw en fruitteelt) inclusief passende bloemversiering. Om 19.00 uur is er een speciale viering in het kader van oogstdankdag.

Naast de kerk is de pastorietuin met biodiversiteit te bewonderen en het levensgrote beeld van ‘Maria uit de Beuk’. De pastorie naast de kerk is in gebruik als Theehuis de Pastorie. Het theehuis is op deze zaterdag open voor een kopje koffie of thee met wat lekkers. Ook is het mogelijk om er te lunchen. Een prachtige gelegenheid om de pastorie als theehuis van binnen te bekijken en te genieten van de heerlijke producten van dit dagbestedingsproject.

Maria uit de Beuk, gemaakt door een kettingzaagkunstenaar uit een oude bruine beuk van 1867, en Theehuis de Pastorie zijn nieuwe initiatieven van dit jaar.

Ook de veldkapel, gewijd aan Maria, in de Oud Ovezandseweg kunt u bezichtigen. Ze maakt onderdeel uit van het Ovezandse Ommetje en is een zichtbaar monument van vrede, op de plaats waar ruim 300 jaar geleden een ware godsdienststrijd is uitgevochten. Bij de kapel staat informatie vermeld.