MOBIELE KERK BIJ DE ‘DAG VAN HET LANDSCHAPSPARK’

Parochiekern Ovezande is enige tijd geleden benaderd door programmamaker Hugo Rikken van FullScreen Film. Hij maakt de nieuwe afleveringen voor het KRO-NCRV programma RODERICK ZOEKT LICHT. In de afleveringen gaat Roderick Vonhögen wekelijks op zoek naar hoopvolle verhalen, optimistische mensen en tradities die verbinden. Men wil graag onze mobiele kapel komen filmen voor een nieuwe aflevering, uiteraard in actie.

Nu de coronamaatregelen onlangs zijn versoepeld, is het weer mogelijk om met de mobiele kapel op pad te gaan. Omdat de aflevering al snel moest worden opgenomen, was het zoeken geblazen naar een passende gelegenheid om de mobiele kapel in te zetten. Zo zijn we terecht gekomen bij de Dag van het Landschapspark, een dag vol activiteiten voor groot en klein. Een onderdeel is de agrarische fietstocht en streekproeverij Toer de Borselse Boer. We stonden op 3 juli bij tussenstop Family Farm Boonman in Oudelande.

Wordt vervolgd met een uitvoerig verslag in de volgende Parochienieuws.

Ad Schenk