MOBIELE KAPEL VOOR HET EERST OP LOCATIE

Als de mensen niet naar de kerk kunnen, brengen we de kerk bij  de mensen. Met die woorden in onze gedachten, brachten we onze mobiele kapel met behulp van 3 sterke mannen op dinsdag 17 november naar de binnentuin van Woonzorgcomplex ‘Nieuw Sande’. Daar waren we zeer welkom, want dit was nu eens iets wat binnen alle coronamaatregelen wel door zou kunnen gaan voor de bewoners.

We waren erg benieuwd hoe deze dag zou verlopen. Hoe zouden de mensen reageren? Wat zouden ze ervan vinden? En .. zouden er wel mensen komen? Maar het was echt de moeite waard om op deze plaats met onze kapel te staan! Zo’n  twintigtal mensen hebben een bezoekje gebracht aan de kapel en een kaarsje gebrand.  Men haalde herinneringen op over de kerk van vroeger.  Er kwamen verhalen los over zorgen, verdriet en gemis, en dan waren de emoties voelbaar.  Er werd gebeden bij het beeldje van Maria en ook in de gebedsboom werden kaartjes gehangen.  De woorden “Wat is dit mooi!” en de schittering in de ogen van iemand die aan dementie lijdt, gaven voor ons deze dag een gouden randje.

Dit alles gebeurde buiten in de tuin, waar we ondanks alle nageleefde regels van afstand houden, toch een groot gevoel van verbondenheid, warmte en nabijheid mochten ervaren. Met deze ervaring in onze zak, gaan we zeker aan de slag om contact te leggen met nieuwe locaties waar de kapel voor iedereen, ongeacht kerk of geloof, even een plaats mag zijn van licht, warmte en bezinning. En dat men een luisterend oor kan vinden bij de vrijwilligers of geestelijk begeleider die daarbij aanwezig is.

Heeft u interesse of wilt u hier meer over weten? Neem gerust contact op met rk.ovezande@zeelandnet.nl

Betsy Rentmeester, Charlotte den Toonder

In samenwerking met geestelijk verzorger binnen SVRZ: Maaike van Dijke en activiteitenbegeleidster Jeanette Verhage