MET DE HEILIGE DAMIAAN OP MISSIE ………..

En een missie was het. Wat leven wij in een vreemde tijd op dit moment. Altijd op je hoede zijn om het COVID-19 virus buiten de deur te houden. Constant schakelen van weinig vrijheden naar meer vrijheden en jammer genoeg weer terug naar beperkte vrijheden. Het feest van de Heilige Pater Damiaan zou dit jaar in drie clusters plaatsvinden in het weekend van 10 en 11 oktober jl. te Lewedorp, Ovezande en Goes. Wij hadden er allen zin in om in deze tijd onze verbondenheid te laten zien. En verbondenheid is er zeker. Alle parochiekernen stonden achter het idee om tijdens de tweede collecte geld in te zamelen voor longkanker Nederland. Niels Harthoorn, 21 jaar, uit Ovezande heeft twee jaar geleden de diagnose longkanker gekregen. Zijn vorm van longkanker – ALK-mutatie – is nog niet te genezen. Onderzoeken zijn daarom van groot belang. Via een filmpje heeft Niels een korte uitleg gegeven over zijn vorm van longkanker. Vanaf deze plaats wil hij de gulle gevers tijdens de vieringen en ook via een overschrijving hartelijk danken voor hun bijdrage.

Verbondenheid houdt ook in om op het laatste moment te schakelen. Pastoor Fons van Hees en pastor Alida van Veldhoven vielen vanwege gezondheidsklachten uit. Pater Thaddy de Deckere en pastor Wiel Hacking stonden gereed om hun taken over te nemen. Tevens werden op het laatste moment de COVID-19 regels verder aangescherpt. Er zijn dan een heleboel nadelen te noemen, maar zeer zeker ook voordelen. Eén van de voordelen is dat wij met zijn allen vrij creatief worden en klaar staan voor elkaar. Een voorbeeld hier

van is de invulling die gegeven is aan de kindernevendienst. Vrij bewegen in de kerk is op dit moment niet toegestaan, maar bewegen buiten op een schoolplein op de gospelsong Jerusalema des te meer. Wij hebben genoten van het filmpje tijdens de viering. Op deze manier lieten de kinderen zien dat ze erbij horen en ook pastor Alida van Veldhoven.

Wij in Ovezande kijken terug op een mooie viering met aanwezige parochianen uit verschillende parochiekernen. En Pater Damiaan keek toe vanuit de mobiele kerk.

Wij herhalen graag de woorden van pastor Alida van Veldhoven in haar voorwoord namens het pastoresteam: Wij blijven alert en zorgvuldig. En wij blijven behoedzaam ons geloof vieren.

Ineke Priem