MARIA UIT DE BEUK

Een van de twee oude beuken van 1867 uit de kerktuin is gekapt. Dit omdat hij een gevaar werd voor de veiligheid. Dat bleek bij de kap nog eens overduidelijk. De hoofdstam was binnenin al flink vermolmd. Gelukkig was er nog een stuk van 2,5 meter beschikbaar waar we een Mariabeeld uit kunnen laten carven.

Verder hebben we een flink aantal stukken van de zijtakken van de beuk apart gehouden. Deze liggen momenteel te drogen. Sowieso willen we hier iets mee doen voor de mensen die minimaal 100 euro hebben bijgedragen aan de actie. Zoals beloofd. Wellicht komen er nog andere toepassingen op ons pad.

De actie om het geld bijeen te brengen is een succes gebleken. Maar liefst 63 mensen hebben aan de actie meegedaan. Variërend van een kleine bedrag tot een enkele hele forse bijdrage. We zijn blij dat zoveel mensen dit project ‘Maria uit de beuk’ steunen. Intussen is carver Peter Verlaan aan de slag gegaan om vanuit het kolossale stuk beuk een mooi Mariabeeld te maken. We houden er rekening mee dat we begin mei Maria in haar prieeltje kunnen onthullen. Uiteraard worden de 63 sponsoren persoonlijk uitgenodigd. Meedoen is nog steeds mogelijk. Wordt vervolgd.