Lichtprocessie

Zaterdag 10 augustus vindt in Ovezande een Lichtprocessie plaats. Dit bij gelegenheid van het patroonfeest van Maria, het 165-jarige bestaan van de RK-kerk en het 700-jarig bestaan van het dorp Ovezande. Vicaris Paul Verbeek gaat samen met het pastoraal team voor in de feestelijke eucharistieviering. Deze begint om 19.00 uur. Een groot gelegenheidskoor zal de liturgische gezangen verzorgen. Voor de kinderen is er extra aandacht door de werkgroep kindernevendienst. Er zal tevens aandacht worden besteed aan het afscheid en 12,5 jarig jubileum van pastoraal werker Alida van Veldhoven. Aansluitend aan de viering gaan we in processie door het dorp met het beeld van Maria, met zang, de geschilderde Maria-afbeeldingen, vaandels, vlaggen, afbeeldingen, beelden en andere kerkelijke attributen. De route is vanaf de kerk – Mr. Dr. Messtraat – Oud Ovezandseweg – Pastoor Fransestraat – Schutterstraat – Mauritsstraat – Pr. W. Alexanderstraat – Mooymanstraat – Burg. Andriessenstraat – via het Soosplein weer terug naar de kerk. We vragen de medewerking van de omwonenden om -als u dat heeft- een Mariabeeld of een kaarsje voor het raam te plaatsen. Na een korte gezamenlijke afsluiting in de kerk is er volop tijd voor ontmoeting onder genot van een drankje.  Tevens is dan mogelijk om Alida te bedanken en te feliciteren met haar nieuwe benoeming in Bergen op Zoom.

Vorig artikelCaritas
Volgend artikelWorkshop Maria’s schilderen