KLOMPPOPVIERING

Het festival van soos De Klomp kon na twee corona-jaren gelukkig weer doorgaan, en zo ook de kerkdienst op 29 mei. Het weer zag er nog niet goed uit die ochtend. De kosters en ijverige vrijwilligers hadden een festivaltent omgetoverd tot een mooie kerk. Compleet met reisaltaar, kruisbeeld kaarsen, prachtige bloemen en een Mariabeeld. Tegen aanvangstijd begonnen de stoelen bezet te worden om uiteindelijk tot de laatste plaats bezet te zijn.

Het duo Sense kwam voor de muzikale omlijsting zorgen met het thema “A brighter day”. Na een paar geluidstesten kon het feest beginnen. Pastor Alida stond al te popelen. Heel lief en ontroerend was de stoet kindertjes met veldbloemen voor Maria. De viering was ook op de kinderen gericht. Er zou een doopsel plaatsvinden: dat van Lot Remijnse. Haar mooie foto sierde de voorkant van het liturgieboekje. Haar zusje Soof was ook gedoopt tijdens de Klomppopviering van enige jaren terug. De kinderen hadden een cadeautje gemaakt voor de dopeling. Er werd nog gezongen van “Lang zal ze leven”

Wat zeker ook aandacht verdiende, was de prachtige doopschaal, gemaakt door de opa van Lot en Soof, een glaskunstenaar. Hoewel de dienst een beetje lang duurde, was het toch weer geslaagd. De jongelui van De Klomp hadden de koffie klaar met een lekkere koek er bij. Hartelijk dank voor hun ruime medewerking.

Corrie de Baar

Vorig artikelDE MOBIELE KAPEL IN ACTIE