KLOMPPOPVIERING IN HET BISDOM MAGAZINE

Op 24 en 25 maart 2022 organiseerde het bisdom Breda in samenwerking met verschillende partners de conferentie “De Missionaire parochie – Als God renoveert”. Ongeveer duizend katholieken kwamen samen. Ook de Pater Damiaanparochie was erbij. Velen raakten er geïnspireerd.

Thuisgekomen begint het echte werk. Hoe worden onze parochies tot missionaire, naar buiten gerichte gemeenschappen? Hoe komen we in contact met hen die nog niet of niet meer vertrouwd zijn met kerk en geloof? Hierover gaat het 100 pagina’s tellende magazine ‘De Missionaire parochie’, dat onlangs verscheen bij uitgeverij Adveniat. Leo Fijen is de hoofdredacteur van het magazine. Bladzijden 70 en 71 gaan over onze vertrouwde Klomppopviering: dit als mooi praktijkvoorbeeld van een missionaire kerk. In de losse verkoop is het magazine voor € 9,95 te bestellen bij Uitgeverij Adveniat.

Ad Schenk

Vorig artikelKINDERNEVENDIENST