KINDERKUNST EXPOSITIE IN DE KERK

De hoogste klassen van basisschool “De Zandplaat” hebben begin dit jaar een bezoek gebracht aan het Rijksmuseum in Amsterdam.

Met die ervaring en opgedane kennis, zijn de kinderen zelf op school als kunstenaars, aan de slag gegaan. Er werden stillevens, natuur, abstracte kunst, dieren en mensen en nog zoveel meer geschilderd op het witte doek. Alle schilderijen werden door hen ook voorzien van tekst en uitleg.

Op woensdagmiddag 21 februari kregen al deze schilderijen een mooie plek in de kerk en ontstond er een prachtige kleurrijke expositie. De kerkdeuren werden opengezet en zo kon iedereen die dat wilde een kijkje komen nemen. Zowel alle kinderen uit de onderbouw als de ouders en belangstellenden uit het dorp kregen een persoonlijke rondleiding door de kunstenaars zelf!

Dat deden de kinderen rustig en met zachte stem, zoals het er in een echt museum aan toe gaat!  Het was fijn om op deze manier samen te mogen werken met school en zoveel kinderen, ouders en ook dorpsbewoners te verwelkomen in de kerk.

Charlotte den Toonder

Vorig artikelTENTOONSTELLING 165 JAAR KERK