GASPRIJZEN

De sterk gestegen energieprijzen laten ook hun sporen na bij de vieringen in de kerken. Het bisdom Breda adviseert om alle vieringen op één plaats te houden of om de thermostaat in de kerk op 0 graden te zetten. In de laatste vergadering van de parochiekern hebben we uitvoering over beide opties gesproken. We willen sowieso in Ovezande een gastvrije en welkome kerk zijn en blijven. Ook optie 2, om de kerk tijdens de vieringen helemaal niet meer te verwarmen, vinden we nogal erg ver gaan.

Daarom zijn we tot het besluit gekomen om de repetities van de koren normaliter in de pastorie te gaan houden en tijdens de reguliere vieringen terughoudend om te gaan met het gasverbruik. Concreet betekent dit dat we een kwartier voor de viering de verwarming aanzetten. Dan is de kerk bij aanvang van de viering redelijk verwarmd. Daarna wordt de kachel op de lage stand nog een kwartier aangehouden en dan handmatig uitgezet. Bij koud weer koelt het dan best snel af. Om toch warm te blijven geven we het advies om u sowieso goed aan te kleden voor de viering en om een (fleece) plaid mee te nemen naar te kerk om de warmte langer vast te houden.

Bij bijzondere vieringen rekken we de verwarmingstijden van de kerk verder op. Gastvrij zijn, een welkome kerk zijn, willen we in Ovezande ook vorm geven door een combinatie van de verwarming wel te matigen maar u toch in warmte te ontmoeten. We moeten mee in de noodzakelijke beperking van het gasverbruik, maar laten u als gelovigen niet in de kou staan. Draag wel alstublieft uw steentje bij door warm te blijven tijdens de viering met uw meegebracht (fleece)plaid. Heeft u geen er zo een niet, en wilt u er wel een aanschaffen, dan kunnen en willen we u ermee helpen. Geef maar even aan bij Ineke Priem via ipriem0@gmail.com of via 06-23 16 99 40, en we zorgen dat u voor een klein bedragje een mooie en warme plaid bezorgd krijgt. We kunnen zelfs nog wat extra service bieden door uw naam in de plaid te laten borduren.

Overigens loopt ons gunstige contract met de energiemaatschappij pas op 1 januari aanstaande af. De eerste viering om uw plaid mee te nemen naar de kerk zal zaterdag 7 januari zijn. Dan kunnen we na afloop van de viering bij de nieuwjaarsreceptie met warme koffie of thee in een warm Theehuis samen met u een eerste evaluatie doen.

Vorig artikelKERSTATTENTIE DECEMBER 2022
Volgend artikelPARKEREN