ELVIS-KERKDIENST “CRYING IN THE CHAPEL”

Op zondag 26 mei om 10.30 uur zal er in het kader van 700 jaar Ovezande een speciale Elvis-kerkdienst gehouden worden op het Klomppop festivalterrein.
Elvis was de eerste superster die met zijn goede looks, stem en kledingstijl de jongeren in de jaren vijftig inspireerde. Hij mengde gospel, country en rhythm and blues tot rock and roll. Met Heartbreak Hotel wist hij de jonge John Lennon, Keith Richards en Bob Dylan te inspireren. Elvis’ carrière kende ups en downs: hij heeft twee jaar in militaire dienst gezeten in Duitsland, hij maakte jarenlang B-films, maar in 1968 maakt hij een comeback.

De voorganger tijdens de viering is dominee Fred Omvlee die in het dagelijks leven geestelijk verzorger is bij de marine. Hij heeft veel gevaren en is ook Afghanistan-veteraan. Hij is al Elvis-fan sinds 1977 en organiseert al 20 jaar Elvis-kerkdiensten, waarin hij ook zelf nummers zingt. Wat veel mensen niet weten is dat Elvis het liefst gospels zong, van het begin van zijn carrière tot zijn laatste concert in 1977. Elvis overleed namelijk op 42-jarige leeftijd in 1977. Hij was verslaafd aan medicijnen: pillen. Die had hij leren slikken in zijn diensttijd. Hij zag er geen kwaad in. Helaas leidde het tot een ongelukkig en depressief einde aan zijn leven.

Maar de boodschap van dominee Omvlee is: zelfs al eindig je als Elvis, je valt niet uit Gods hand. In de Elvis-kerkdienst horen we het levensverhaal van Elvis met enkele van zijn grootste hits. We horen en zingen samen veel Elvis-gospels: het is verder ook ‘gewoon’ een kerkdienst met toepasselijke Bijbellezing en gebed.

U bent allen van harte welkom.

Werkgroep Klomppopviering

Vorig artikelOecumenische gebedsdienst protestante gemeente Schore
Volgend artikelKOFFIE DRINKEN