EERSTE H. COMMUNIE

Zondag 25 april hebben wij onze Eerste Communie gedaan. Daarvoor kwamen we elke week in de kerk samen, om naar mooie verhalen uit de bijbel te luisteren, en om te horen wat de naam God betekent: ‘ik zal er zijn’. Op de dag zelf zagen we er allemaal heel mooi uit. De kerk was  versierd met vlindertjes en bloemetjes die een paar mama’s gehaakt hadden. Het leukste tijdens de viering vond ik dat de pastoor vragen aan ons stelde en gitaar ging spelen en zingen. Dat was heel erg mooi.

En natuurlijk ook dat we de hostie voor de eerste keer ‘echt’ kregen. Het was wel jammer dat door corona er verder bijna niemand in de kerk mocht komen. Maar gelukkig was er een livestream, zodat iedereen die dat wilde er toch een beetje bij kon zijn. Al met al heb ik veel geleerd in de aanloop naar de Communie toe en vond ik het een bijzondere dag.

Anne van Eekelen