DEKENS BREIEN TEGEN DE KOU

Al een aantal jaren breien dames uit onze parochie dekentjes voor de armste kinderen en gezinnen in de Oekraïne. Toen de organisatie die het transport verzorgde, door ouderdom hiermee moest stoppen, werd er gezocht naar een nieuwe goede bestemming voor deze dekentjes. Na even zoeken kwamen we in contact met de stichting Embrace, wat ‘omarmen’ betekent.

Deze stichting heeft verschillende projecten in Hongarije. Naast het uitdelen van voedselpakketten en hout, bij daklozen, gezinnen, scholen, ziekenhuizen en thuiszorg, staan de levensomstandigheden van de bewoners bij hen centraal. Door educatie en het begeleiden van gezinnen wil de stichting deze blijvend verbeteren. Een gezin uit Waarde woont en werkt voor Embrace in Hongarije. Het inzamelen van goederen vanuit Nederland gebeurt in Kapelle.

De stichting heeft ons laten weten heel blij te zijn met de eerste partij dekentjes die we al met hen mee hebben gegeven. Dus de dames kunnen weer vol goede moed verder breien en heel veel kinderen blij maken door hen met een mooie deken warmte te geven. Heeft u nog wol liggen thuis, of wilt u ook meebreien, dan bent u van harte welkom! Neem dan contact op met Els Boonman, tel. 0113-655391