DE PREMIERE VAN HET MODETHEATER “DE KONINKLIJKE KARAVAAN” IN OVEZANDE DOOR WARD WARMOESKERKEN

Op vrijdag 15 december genoten zo’n 120 mensen van deze prachtige voorstelling in onze kerk. Daarbij waren velen van onze trouwe vrijwilligers aanwezig. Precies 800 jaar geleden, in het jaar 1223, maakte Sint Franciscus de eerste kerststal. Dit heeft creatief ontwerper, Ward Warmoeskerken, geïnspireerd tot het maken van deze bijzondere voorstelling waarin het kerstverhaal vanuit een ander oogpunt wordt verteld. Het publiek werd meegevoerd in het verhaal over de drie wijzen die op zoek gingen naar het kerstkind. En over La Befana: de vrouw die de drie wijzen en hun karavaan niet volgde, maar onder het vegen van haar huisje bleef mijmeren of ze een volgende keer wel aan zou sluiten bij de Koninklijke Karavaan. Het verhaal kwam tot leven in muziek, zang en dans, maar het allermeest in de schitterende kostuums van de spelers. En toen aan het eind van de voorstelling, alle spelers als een tableau vivant voor op de trappen stonden, volgde een heel groot applaus. Wat had iedereen van deze voorstelling genoten!

Charlotte den Toonder

Vorig artikelNIEUWJAARSTOESPRAAK VAN DE VOORZITTER