DE MOBIELE KAPEL OP REIS

Op woensdag 6 oktober zijn we met onze mobiele kapel naar zorgcentrum De Kraaijert geweest, waar we gastvrij werden ontvangen. Even leek het of we meteen weer naar huis konden, want buiten was het slecht weer en binnen was het plafond te laag voor onze kapel.  Maar de oplossing was gelukkig snel gevonden. De kapel werd buiten tegen de open tuindeur gezet zodat de mensen toch van binnenuit een kaarsje bij Maria op konden steken.

Wat is het mooi om dit te ervaren: voor mensen die door ouderdom of dementie geen kerk meer kunnen bezoeken, kun je als kerk naar hen toe kunt komen. Met zoiets schijnbaar kleins, als een kaarsje op steken bij Maria, kun je een licht zijn van herkenning, van steun en troost. Het was een bijzondere ervaring en  zeker voor herhaling vatbaar.

Onze mobiele kapel is binnen kort te zien op TV. Er zijn zaterdag 9 juli opnames gemaakt bij de dag van Landschapspark Borsele. Dit zal te zien zijn op zaterdag 13 november in het programma ‘Roderick zoekt licht’, bij de KRO/NCRV.