DE KONINKLIJKE KARAVAAN

In de Kerstnacht van 1223 kwamen de inwoners van het Italiaanse stadje Greccio met fakkels en lantaarns samen bij een grot in de bergen, waar Sint Franciscus van Assisi hen het kerstverhaal vertelde en toonde: want in de grot lagen een os en een ezel bij een kribbe.

Het thema 800 jaar levende kerststal was voor Ward Warmoeskerken aanleiding om een nieuw ‘modetheater’ te maken. Het wordt een nieuwe voorstelling waarbij mode en kostuums in combinatie met muziek, dans en teksten een verhaal vertellen. Modetheater De Koninklijke Karavaan vertelt het verhaal van de geboorte van Jezus door de ogen van de page uit het gevolg van de drie wijzen. De ervaringen van de page en de ontmoetingen onderweg bieden het publiek een nieuwe en wezenlijk andere kijk op het verhaal dat al eeuwen verteld en verbeeld wordt.

De voorstelling wordt drie keer opgevoerd in de Sint Gertrudiskerk in Bergen op Zoom en twee keer in Oudenaarde, België, maar de première is op vrijdag 15 december 20.00 uur in de rooms-katholieke kerk in Ovezande.

Dit nieuw ‘modetheater’ in het voetspoor van Sint Franciscus is uniek, ongewoon en vernieuwend. De entreeprijs en de manier van aanmelden worden nog bekend gemaakt. Het is nu wachten tot De Koninklijke Karavaan arriveert en we ons kunnen laten verrassen …

Ad Schenk

Vorig artikelKERKENVISIE BORSELE
Volgend artikelDE GULDEN MIS