DE KLUSDAG

Op 22 april was het weer zover: onze jaarlijkse klusdag aan de kerk en pastorie. We waren met een zeer grote enthousiaste groep mensen om allerlei klussen aan te pakken. In de pastorie heeft een groep dames al het koperwerk uit de kerk gepoetst inclusief de kandelaars. Deze zien er weer keurig uit. Tevens waren een groep mannen bezig met de ramen zemen en de lampen schoonmaken met behulp van een rolsteiger, ook dit was weer een keer hard nodig. Je ziet het dan ook tijdens het werk al geweldig opknappen. In de tussentijd was er buiten een ploeg bezig met het onderhoud aan de ramen. Schuren, poetsen, schilderen, er is heel hard gewerkt. Ook de voordeur is aangepakt en dat is ook hard nodig, want deze laat ook al enkele rotte plekken zien. En voor de inwendige mens is er natuurlijk ook gezorgd. Een lekker bakje koffie of thee met een broodje, en koeken van bakker van de Bunder erbij. Ook de gezelligheid is erg belangrijk op zo’n dag.

Vanaf deze plek wil ik dan ook iedereen bedanken die zich deze dag heeft ingezet om ons kerkgebouw te helpen onderhouden. Voelt u zich nu geroepen om ook een keer mee te helpen met de klusdag, dan vraag ik u zich te melden bij iemand van de parochiekerncommissie. Dan komt het vanzelf bij de afdeling gebouwen terecht.

Verder wil ik nog melden dat schildersbedrijf Franse aan de pastorie begonnen is met een professionele schilderbeurt. Dit valt ook niet helemaal mee want er moet hier en daar toch wat hersteld worden van rotte plekken in het houtwerk. Het is dus echt niet voor zijn tijd dat de pastorie wordt geschilderd. We vertrouwen erop dat het er straks weer keurig uitziet.

Namens de gebouwencommissie

Bas Goense

Vorig artikelTENTOONSTELLING
Volgend artikelROMMELMARKT