CORONA HOUDT OOK DE KERK IN DE GREEP

Wat waren we als parochiekern blij dat we vanaf juli weer meer mensen in de kerk mochten ontvangen. Met de strikte maatregelen, die we getroffen hadden, ging dat in onze kerk ook prima. Nu ik dit aan het schrijven ben, moeten we weer terug naar maximaal 30 mensen in de kerk, beperkte koorzang en advies mondkapjes. Hoe lang dit zo blijft, is nog maar de vraag. Het zijn dagkoersen, het kan elk moment weer veranderen.

Dat maakt het lastig om vooruit te kijken, bijvoorbeeld naar de Allerzielenviering. Het is in onze parochiekern een mooie traditie om op de zondag die het dichtst bij Allerzielen is

’s middags een Allerzielenviering te houden. Tijdens deze viering worden alle overledenen herdacht en in het bijzonder de overledenen van de afgelopen periode. Hun namen worden genoemd en er wordt voor hen een kaars ontstoken.

Dit jaar is deze viering gepland voor zondagmiddag 1 november 14.00 uur. Maar door de Corona maatregelen is het maar de vraag of dit op de gebruikelijke manier kan doorgaan. Het herdenken wat op Allerzielen juist een gemeenschappelijk  gebeuren is, wordt door deze maatregelen onmogelijk gemaakt. Immers; er mogen maar 30 personen in de dienst aanwezig zijn. Op dit moment is dat allemaal nog erg onzeker. Vast staat echter dat, mocht de viering zelf niet door kunnen gaan, we op 1 november een alternatief zullen bieden om toch stil te kunnen staan bij onze overledenen. We houden u op de hoogte!

Zie onze website www.rkovezande.nl