CARITAS

Veel mensen denken dat je alleen in aanmerking komt voor hulp als je kerkelijk betrokken
bent. Caritas denkt ook over grenzen heen. Ieder mens heeft recht op een menswaardig
bestaan. Durf een beroep op ons te doen, als u denkt dat u er met onze hulp uit kunt komen.
Voorzitter: Niek van Loenhoud, 06-23957138,
e-mail: niekvanloenhoud@hotmail.com

Werken in eigen kern
Op zondag 22 juli en zaterdag 5 augustus heeft de caritascollecte voor werken in eigen kern respectievelijk 52,00 € en 38,00 € opgebracht. Hartelijk dank voor uw gaven. Mensen die een klein duwtje in de rug nodig hebben kunnen wij hiermee helpen. Ook zieken en ouderen worden niet vergeten.

Zondag 16 en 17 september 2023

Samen met de caritassen van Heinkenszand, Ovezande en Kwadendamme willen wij in het weekend van 16 en 17 september 2023 tijdens de vieringen aandacht besteden aan Stichting Tegenkracht. Wij kennen allemaal wel iemand in onze familie, vriendenkring of parochiekern die te maken heeft met kanker. Wanneer je hoort dat je deze ziekte hebt, lijkt de grond onder jouw voeten te verdwijnen. De diagnose kanker grijpt bewust, maar vaak ook onbewust, op velen van ons diep in. Kanker is niet alleen lichamelijk een ingrijpende ziekte, maar is ook emotioneel, sociaal en geestelijk zwaar. Je leven staat op zijn kop, heel veel zekerheden lijken te zijn verdwenen. Je staat voor de opgave een nieuwe balans te vinden. Sommige zaken zul je zelf, en met steun van jouw naasten, kunnen hanteren en verwerken. Voor andere zaken kun  je gebruikmaken van gespecialiseerde hulp. Veel kankerpatiënten krijgen te maken met conditieverlies, vermoeidheid, angst, pijn en onzekerheid. Het lijkt misschien logisch om veel rust te nemen tijdens of na de behandeling, maar bewegen is óók goed voor je lichaam en geest.
‘Tegenkracht’ heeft in de afgelopen jaren veel kennis en deskundigheid opgebouwd hoe je hiermee moet omgaan. Inmiddels is ook wetenschappelijk aangetoond dat deskundige leefstijl-ondersteuning zoals sporten en bewegen helpt de behandeling van kanker beter te doorstaan. Wij kunnen de collecte voor deze stichting warm bij u aanbevelen. Tot ziens in één van de vieringen.

Vorig artikelOktober Missiemaand
Volgend artikelDE REDACTIE PAROCHIENIEUWS