BEDEVAART EN VIERING BIJ HET VROUWEPUTJE

Op zondag 28 augustus verplaatsen we de viering van 9.30 uur naar 11.00 uur, en van onze vertrouwde kerk naar het Vrouweputje aan de Oostweg in het buitengebied van ‘s-Heer Arendskerke.

Overal in de wereld zijn plaatsen waar Maria volgens overleveringen verschenen is aan mensen en waar zij boodschappen heeft doorgegeven. Volgens de verhalen ontsprong op een aantal van deze plaatsen een bron. Zo ontstonden bedevaartsplaatsen. De bekendste, zoals Lourdes en Fatima, trekken jaarlijks honderdduizenden bezoekers. Dankzij wonderbaarlijke genezingen van zieken en steun die mensen ontvangen, worden deze plaatsen als heilig beschouwd.

Ook in Zeeland kennen we meerdere bedevaartsplekken waar mensen vroeger naar toe liepen voor genezing of om boete te doen. Zo zijn er over het Vrouweputje verhalen en legenden bekend. Maria zou bij de bron zijn gezien en er zouden er mensen genezen zijn door het zuivere water. Engel Rentmeester werkte toen hij 17 jaar oud was (in 1937) in de buurt van het Vrouweputje. Volgens hem was er in die tijd een paard met een kapot been: “Daar hebben ze water op gestreken dat uit het Mariaputje kwam, en het was zo genezen.”

Als parochiekern met Maria als patrones leek het ons goed om het Vrouweputje een keer centraal te stellen. Het wordt een viering om 11.00 uur met voorganger Rens Stobbelaar. Voor zitplaatsen wordt gezorgd. De collecte tijdens de viering is bestemd voor de Stichting het Vrouweputje. Voorafgaand aan de viering gaan we op bedevaart naar het Vrouweputje. Dat kan al wandelend, fietsend of per auto.

De wandelaars verzamelen om 9.00 uur voor onze kerk en rijden met auto’s naar een goede parkeerplaats. Zij wandelen daarna zo’n 4 km via een mooie route naar het Vrouweputje. Na afloop wandelen we als de groep via een andere route terug naar de auto en wordt u weer netjes naar de kerk gebracht. De fietsers vertrekken ook om 9.00 uur bij de kerk en rijden een route van ongeveer 15 km. Na afloop weer via een andere route weer terug naar de kerk.

Wilt u of kunt u niet wandelen of fietsen, geen probleem: ook vervoer met de auto is mogelijk. Graag verzamelen om 10.15 uur bij de kerk. Uiteraard wordt u na afloop weer netjes naar de kerk gebracht.

U wordt verzocht om een eigen lunchpakket mee te nemen. Na afloop van de viering, tegen 12 uur, gaan we samen samen op prachtige terrein van het Vrouweputje picknicken. Voor (choco)melk en thee wordt gezorgd. Rond 13.00 uur vertrekken we weer, zodat we zeker om 15.00 uur weer in Ovezande zijn.

Voor wie wil meerijden voor de bedevaart al wandelend of per auto, graag even melden via rk.ovezande@zeelandnet.nl of via Ad Schenk, telefoon 06-4 72 28 05. Mocht het weer absoluut niet meewerken, dan vindt de viering om 11.00 uur in onze eigen kerk plaats. Blijf op de hoogte via www.rkovezande.nl onder Nieuws, of bel 06-24 72 28 06. Uiteraard is iedereen: jong, oud en ertussen in, wel of niet uit Ovezande, van harte welkom om mee op bedevaart te gaan!

Vorig artikelOVEZANDE HAPT EN STAPT
Volgend artikelLICHTTOCHT VOOR DE VREDE