Werkgroep kerksluiting

In de maand november hadden de leden van de parochiekern Oost-zuid Beveland een uitnodiging ontvangen voor een bijeenkomst op 7 december omtrent de aankomende kerksluiting. Uiteindelijk waren we met een mooie groep trouwe parochianen samengekomen. Geerten Kok opende met gebed, waarna Angela Koole een inleidend woord deed.
Vervolgens gaf Alida van Veldhoven de stand van zaken tot dusver door. Alle ontwikkelingen die er tot dan waren gemaakt, de vragen waar we tegenaan zijn gelopen en de uitdagingen die nog voor ons liggen. Daarbij werd de input gevraagd van alle aanwezigen. We gingen in subgroepen uiteen om op deze manier iedereen aan het woord te kunnen laten komen. Iedereen mocht aangeven hoe hij/zij het geloof hoopt te blijven beleven na de kerksluiting. Wat is belangrijk, waar liggen wensen en verlangens?… Nadat ieder zijn zegje heeft kunnen doen, bespraken we de hoofdpunten per subgroep kort even door. De werkgroep gaat nu vervolgens aan de slag om te zien waar de mogelijkheden liggen om deze punten mee te nemen. Het zal ons niet lukken aan alles tegemoet te kunnen komen, maar we streven er wel naar om voor ieder een passend alternatief te vinden en dat zal er meer dan 1 zijn!
Het was een mooie, warme bijeenkomst, waarin we hebben gemerkt dat er draagvlak is om door te gaan met elkaar, elkaar niet los te laten. Het gaat immers om de sluiting van een gebouw en niet om een sluiting van ons geloof en ons samenzijn. Dat werd die avond voelbaar, dat geeft vertrouwen naar de toekomst.
Op 31 januari hopen we opnieuw met de parochianen van Oost Zuid Beveland te spreken over de toekomst van de lokale geloofsgemeenschap en over de activiteiten die we in en vanuit Hansweert willen blijven verzorgen.
Namens de werkgroep kerksluiting,
Angela Koole