Vrijwilligersdag

Zondag 16 oktober stonden in Hansweert de vrijwilligers centraal.  Een dag speciaal met verwennerij!
We begonnen de dag met een mis welke geleid werd door Alida van Veldhoven en werd opgeluisterd door Kees en Els Fonteine. Prachtige opwekkingsliederen werden ten gehore gebracht. Daarnaast herdachten we het 150-jarig bestaan van onze kerk. Vieren deden we dit niet, want als er een kerksluiting komt, zou het een viering met een donker randje zijn.  Na de mis kwamen we allemaal samen bij Kaj Munk en genoten we van koffie/thee met gebak.
Er na werd door Frans de Klerk de rooms-katholieke historie van Hansweert weergegeven middels een mooie presentatie. Veel mensen zagen herkenning op de foto’s die voorbij kwamen. Wat is er in al die jaren veel veranderd!!
Na de presentatie stond een heerlijke lunch te wachten. Voor de vrijwilligers een mooie blijk van waardering! Dank je wel.
Tijdens de mis hoorden we opwekkingslied: ‘Abba Vader’. Laten we dit lied in gedachten houden voor de komende maanden. ‘Laat mijn hart steeds vurig zijn, U laat nooit alleen’. Laten we met die zin vertrouwen hebben in de toekomst van Hansweert. Dat geloof steeds een plaats mag houden in ons hart, in welke vorm dan ook…. Zodat onze nakomelingen over 150 jaar kunnen zeggen: ‘wat is er veel veranderd zeg’!

Angela Koole

Vorig artikelZondag 2 oktober