Openluchtviering 8 augustus 2021

De oecumenische openluchtviering op 8 augustus kon helaas vanwege de vele wind niet in de open lucht plaatsvinden en werd verplaatst naar onze katholieke kerk in Hansweert. Het is een bijzonder mooie viering geworden met een gelegenheidskoor van de beide kerken en met Erik Tramper en John Jansen, als vervanger van de herstellende Alida van Veldhoven, als voorgangers.

Er waren tijdens deze viering ook een twintigtal gasten, leiders en jongeren, aanwezig van de Grijze Kat uit Antwerpen. Na de viering werd er in een gemoedelijke sfeer gezamenlijk koffie en thee gedronken. Jo Dries, leider van de Grijze Kat die vele jaren directiemedewerker was van het Bisdom Antwerpen, vertelde over de ontwikkelingen en vernieuwingen die momenteel plaats vinden in de RK kerk in Antwerpen. Deze vernieuwingen bieden mogelijk een unieke mogelijkheid voor samenwerking op het gebied van geloof en jeugdwerk. Een mooie eerste stap naar de opbouw van een geloofsbrug over de Schelde.