‘Openlucht-viering’ Hansweert: Naamonthulling

6 augustus was het weer tijd voor de jaarlijkse oecumenische openlucht-viering. Nou ja, openlucht-viering… vanwege het weer hebben we binnen bij dorpshuis Kaj Munk mogen zitten, maar de intentie was er om het buiten te doen. Er was een prachtige opkomst van ca 55 personen en de sfeer was super. In de dienst gingen Alida van Veldhoven voor en vanuit de PKN: Mevr Rijke uit Terneuzen.  We hadden een fantastisch gelegenheidskoor o.l.v. Ko de Visser.
Deze keer was de viering extra speciaal, want zoals u allen weet is afgelopen jaar onze kerk gesloten. Het water stond ons figuurlijk aan de lippen: waar moeten we nu heen. Waar kunnen niet-mobiele mensen nog naartoe, als er geen kerk meer is op het dorp?  De bakens die we zo nodig hebben in het leven, leken te verdwijnen. Zoals al eerder verkondigd hebben we de handen ineen geslagen met de ‘PKN-broeders en zusters’. Er is een heuse pioniersgroep ontstaan en we maken vele positieve vorderingen! Zoveel mooie ontwikkelingen, zoals weekvieringen en activiteiten in Hansweert en omgeving en dat alles vanuit Gods liefde! Omdat dit zo goed gaat ontstond er ook een behoefte aan een naam voor deze nieuwe groep, want alles wat goed is, mag immers een naam hebben. De naam werd dan ook tijdens de dienst onthuld: ‘Hoogtij Hansweert’. Op de foto’s ziet u de prachtige banners met de naam en het logo! Aan het einde van de dienst kregen alle aanwezigen een boekenlegger met de naam en het logo. Uiteraard was er een gezellig samenzijn na de viering met een bakje koffie/thee.
IEDEREEN uit Hansweert en omgeving is welkom tijdens de wekelijkse vieringen op vrijdagochtend en de activiteiten die we regelmatig organiseren. Daarbij willen we ons vooral ook op de jeugd gaan richten, zodat ook zij gaan voelen/ervaren in Gods liefde welkom te zijn.

Angela Koole

Vorig artikelClusterviering “Eligius” in Heinkenszand
Volgend artikelKERKBIJDRAGE 2023