Kerkenvisie gemeente Reimerswaal

Na de sluiting in februari zijn het parochiebestuur van de H. Pater Damiaan, een afgevaardigde van het bisdom en ambtenaren van de gemeente Reimerswaal gestart met gesprekken over de toekomst van het kerkgebouw in Hansweert. De gemeente maakt beleid via een zogenaamde kerkenvisie, waarin eigenaren, overheden en betrokkenen komende veranderingen ten aanzien van functie, gebruik en eigendom van kerkgebouwen in kaart probeert te brengen.

Welke betekenis kan een kerkgebouw binnen de gemeente nog hebben? Welke voordelen levert het op als de verschillende partijen samenwerken?

De huidige status van het kerkgebouw is beperkt: er rust geen monumentale status op en dus is er weinig bescherming, als het gebouw verkocht of zelfs gesloopt zou worden.

Gezien de leeftijd van het kerkgebouw en het feit dat het binnen de gemeente nog de enige katholieke kerkelijke ruimte is, wil men meer tijd nemen om alle belangen goed af te wegen.

Hopelijk zijn er voldoende lichtpuntjes voorhanden om na de sluiting een mogelijke sloop te voorkomen….vandaar nog enkele lichtpuntjes in het fotomateriaal, dat we kregen aangereikt via Jan Strooband uit Kwadendamme. Waarvoor dank!

Vorig artikelHansweert gaat door!!!
Volgend artikelParochiebijdrage 2023