Hansweert gaat door!!!

Hansweert wordt nieuw leven ingeblazen! We zijn na de kerksluiting actief en vol goede moed met elkaar verder gegaan in dorpshuis Kaj Munk, waar we elke vrijdagochtend een mooi aantal bezoekers mogen ontvangen bij de oecumenische vieringen. Meestal tussen de 20 en 30 personen. Daar zijn we trots op!!! En het groeit nog steeds!! Mensen gaan aan elkaar wennen, we tasten elkaar een beetje af en er komt steeds meer een ritme in de bijna-weekend-vieringen. Elke week is er een voorganger; de ene week vanuit de PKN en dan weer vanuit RK. De oecumene ontwikkelt mooi zo.

We hebben tevens een eerste activiteit gehad: een workshop Bloemschikken onder de bezielende leiding van Heleen Siereveld. De opkomst was overweldigend in alle leeftijden en zelfs 2 mannen deden mee!! We moesten een reservelijst aanleggen, voor als er mensen af zouden vallen. De avond had uiteraard een liturgisch tintje. Onder het genot van een bakje koffie/thee vertelde Alida van Veldhoven welke betekenis bloemen voor mensen kunnen hebben en de betekenis van bloemen binnen het kerk-zijn.

Daarna gingen we aan de slag en leerden we wat kneepjes van het vak. Er werd geconcentreerd gewerkt, maar ook gelachen en heerlijk gekletst. Uiteindelijk vertrok iedereen met zijn prachtige bloemstuk naar huis en kijken we terug op een prachtige avond met elkaar!

En Alida en ik zijn alweer bezig met de voorbereidingen van een volgende activiteit. Op woensdag 21 juni is de Zonnewende. Dat is de langste dag van het jaar. We gaan dan een bijzondere zomeravondwandeling maken in Kruiningen en staan letterlijk af en toe stil voor een mooie bezinning bij het Zonnelied van Franciscus van Assisi. Op het moment dat Parochienieuws gedrukt wordt is het programma nog niet helemaal definitief, dus dat moet nog even een verrassing blijven. We zullen vertrekken vanaf Camping ‘den Inkel’ in Kruiningen. Daar komen we ook weer terug voor een gezellige afsluiting met koffie, thee en iets lekkers. En, hopelijk ook met een mooi zomers muzikaal gouden randje. We zullen u daarover informeren zodra het programma definitief is via de nieuwsbrieven en social media  en niet te vergeten onze eigen mond op mond reclame.

Angela Koole

Vorig artikelMINI PASSION
Volgend artikelKerkenvisie gemeente Reimerswaal