KERK IN CORONATIJD

Wat een vreemde tijd. Een gesloten kerk en dat al zo’n lange tijd, en hoe lang nog te gaan? Maar we verheugen ons erop als er weer elke week een dienst gehouden kan worden. Wie weet wat er over een paar weken weer mogelijk is. U kunt natuurlijk altijd via internet of tv de kerkdienst meebeleven.

Ondertussen proberen we het onderhoud van de kerk en kerkhof goed te verrichten.
Elke week zijn er op het kerkhof 6 á 7 personen bezig om onder corona omstandigheden, (voldoende afstand ) alles goed te onderhouden, er wordt gespoten, gemaaid, gewied en geknipt om het er “up-to-date” uit te laten zien. En met deze droogte is dat echt geen sinecure; soms is de grond net een betonplaat.

Verder wordt er geprobeerd de toegangsdeur, welke met de jaren steeds krommer gaat trekken, wat in zijn oude stand terug te krijgen .
Als u de kerk voorbijgelopen bent en u zag grote klemmen op de deur zitten weet u nu waarom dit is, laten we hopen dat het lukt.
Iets wat u van buitenaf niet kunt zien is dat ze ook bezig zijn om de altaar vloer van een nieuwe laag parketverf te voorzien zodat, als er weer diensten gehouden mogen worden, deze er weer netjes uitziet.

Zeker mag ook vermeld worden dat de dames van de schoonmaak zorgen dat alles netjes schoon blijft en dat er regelmatig gestoft en gezogen wordt, zeker de vliegen welke ons kerkgebouw driftig blijven bezoeken dienen regelmatig verwijderd worden.

Voor de toekomst staat er ook een grote schilder en onderhoudsbeurt op het programma voor de buitenkant van pastorie en kerk .
Hiervoor loopt momenteel een aanvraag bij het Bisdom voor toestemming van uitvoering. Als deze binnenkort gegeven wordt (en daar gaan we vanuit) zal het schilderwerk in augustus/september worden uitgevoerd.
Ook andere zaken gaan gewoon door, als u de website van de H. Pater Damiaan bezoekt kunt u onder hoofdstuk Lewedorp de nieuwe jaargids 2020-2021 inzien, waarin alles is geactualiseerd. Gemakkelijk ook wanneer u iemand nodig heeft en niet adres of telefoonnummer weet.
We hopen u allen weer snel in ons kerkgebouw te kunnen ontmoeten en wensen u veel sterkte toe in komende periode.

Kerncommissie Lewedorp.