In memoriam Jan Menheere.

Een zeer markant figuur is ons ontvallen.

Al meer dan twintig jaar was hij lid van de werkgroep onderhoud kerkhof en kerktuin.

Elke woensdag morgen kon je hem op de grasmaaier zien rijden en voordat we die hadden er achter zien lopen.

Ontelbare uren heeft hij als vrijwilliger in die ruim 20 jaar vrijwillige arbeid verricht voor de kerk.

Ook was hij de man van de koffie. Als de anderen van de groep nog bezig waren ging hij naar het zaaltje en verzorgde de koffie en na afloop deed hij de afwas en ruimde alles op waarna hij weer verder ging met maaien. Wat heel belangrijk was voor Jan was dat er bij de koffie grote koeken waren. Als deze er niet waren, ging hij ze zelf kopen want waar gewerkt werd moest ook gegeten worden.

Ook had hij bij de kerk zijn volkstuintje waar hij groente teelde, er gingen weinig dagen voorbij dat hij daar niet even kwam om iets op te halen of wat aan het onderhoud te doen. Zeker zo belangrijk was dan het contact wat hij had met andere tuinders of een toevallige bezoeker van het kerkhof.

We zullen deze man met zijn gouden hart gaan missen, niet alleen bij het werk maar zeker ook bij de nababbel onder het genot van een biertje, zijn gezelligheid en belangstelling voor allerlei zaken.

Jan dank voor al deze zaken.