Allerzielenviering

Na sluiting van de kerk waren kerkhofmedewerkers toch de mening toegedaan dat de allerzielenviering welke andere jaren in de kerk werd gedaan in een andere vorm moest plaatsvinden. Er diende een viering te zijn voor allen op ons kerkhof begraven en in urnen bijgezette personen. Het zijn toch onze dierbare overledenen welke herdacht worden. Het plan werd opgevat om een gebedsdienst samen te stellen en ons koor “Con Dios” te vragen dit met enkele liederen te ondersteunen. Een ieder was daar gelijk enthousiast over en alles werd verder uitgewerkt. Al doende was men van mening dat dit bij niet al te slecht weer diende plaats te vinden op het kerkhof, bij erg slecht weer zou men nog kunnen uitwijken naar het parochiezaaltje.

Jammer genoeg heeft dit schietgebedje niet geholpen en waren we genoodzaakt de gebedsdienst in het parochiezaaltje te laten plaatsvinden. Er waren 54 personen aanwezig die in grote saamhorigheid deze dienst gezamenlijk beleefden en zo hun geliefden herdachten. De gebeden en gezangen deed een ieder goed om op deze wijze dit toch gezamenlijk te kunnen beleven.

Na afloop was er voor iedereen een kopje koffie of thee in het parochiezaaltje en kon mijn elkaar op ongedwongen wijze ontmoeten en weer even bijkletsen. Het was goed elkaar na de sluiting van de kerk weer te kunnen spreken en te horen hoe het een ieder verging. Zo kan een Allerzielenviering op deze wijze ook nog van toegevoegde waarde zijn en is zeker voor herhaling vatbaar.

 

Vorig artikelSchoolviering
Volgend artikelEen nieuw hart voor Lewedorp!