VASTENMAALTIJD OPHALEN OF LATEN BEZORGEN

Al verscheidene jaren organiseert onze kerk op Witte Donderdag een vastenmaaltijd. Het menu bestaat dan veelal uit diverse soorten maaltijdsoep met vers brood en kruidenboter. Het geheel geserveerd met een glaasje wijn bracht ieder jaar opnieuw gezelligheid en saamhorigheid. We kijken er met plezier op terug. De bijdrage die door de ‘mede-eters’ werd ingelegd was steeds een mooi extraatje voor het goede doel van de vastenactie.

Zoals het er nu naar uitziet zal het op 1 april aanstaande nog niet mogelijk zijn om met een groot aantal mensen samen deze maaltijd te gebruiken. Voor 1,5 meter afstand is de grote kamer van het parochiehuis toch te krap bemeten. Terwijl we ons afvroegen of er alternatieven te bedenken zouden zijn, kwamen we op het idee van een afhaalmaaltijd.

Het idee is: het afhalen van een vastenmaaltijd op Witte Donderdag 1 april, uiteraard voorzien van een lekker broodje en drankje voor een bedrag van € 5,-. Vanaf 17.30 uur bent u dan in de gelegenheid uw bestelling op te halen aan het Bonifaciuspleintje achter de pastorie. Maar hebt u de bestelling liever thuisbezorgd, dan behoort ook die service tot de mogelijkheden. Laat gerust weten waar uw voorkeur naar uitgaat.

We vinden het leuk om de traditie op deze alternatieve wijze door te laten gaan, in de hoop volgend jaar weer gewoon met elkaar aan tafel te kunnen. Voor nu hopen we van harte dat royaal gebruik wordt gemaakt van deze alternatieve vastenmaaltijd. We plezieren daarmee onszelf, zetten een kleine traditie voort en dragen een extraatje bij aan de vastenactie.