VASTENAKTIE 2022

Namens het bestuur bedank ik jullie heel hartelijk voor het prachtige bedrag dat onze stichting van jullie heeft ontvangen. Wat fijn dat de vastenactie zoveel heeft opgebracht: €2400,-. We zijn hier ontzettend blij mee en er erg dankbaar voor. Door jullie prachtige bijdrage kunnen we nu een extra bijdrage storten om eten en drinken te kopen.

Sri Lanka verkeert  momenteel in een zware financiële crisis. Hierdoor is het eten en drinken veel duurder geworden. De prijzen stijgen nog steeds elke dag. Sommige artikelen zijn niet of moeilijk te verkrijgen. Elke dag hebben ze daar maar een paar uur elektriciteit, er zijn ook dagen dat ze geen elektriciteit hebben. Gas is er ook bijna niet, of heel duur, daardoor koken ze in de tehuizen nu weer op houtvuur. Gelukkig hebben ze de voorzieningen hiervoor. De scholen zijn regelmatig gesloten. Daardoor zijn de kinderen veel thuis. Ze zijn nu druk bezig om nog meer moestuintjes aan te leggen en fruitbomen te planten, zoals bananen, mango’s en jackfruit.

Vandaag heb ik het prachtige nieuws aan zuster Amatha vertelt. Ook zij was onder de indruk van dit grote bedrag. Zij vroeg mij om jullie heel hartelijk te bedanken en ‘God Bless You All’.

Tanja Uitterhoeve-Geene, secretaris Stichting Netherlands-Sri Lanka

Vorig artikelDODENHERDENKING 2022
Volgend artikelVergaderingen en bijeenkomsten