VASTENACTIE CLUSTER ZUID

De landelijke vastenactie vanuit stichting Cordaid (zie internetadres www.cordaid.org) heeft actie gevoerd voor leermiddelen in verschillende derdewereldlanden. Ook vanuit ons cluster hebben we hieraan deelgenomen, hoezeer we ook waren beperkt door de coronamaatregelen. Bij Parochienieuws was een envelop gevoegd met daarop het bekende rekeningnummer per parochiekern. Via dit nummer kon een bedrag worden overgemaakt. Tevens had men de gelegenheid om de envelop (het zgn. ‘vastenzakje’) af te geven bij het parochiehuis of te deponeren in de collectebus achterin de kerk. Zoals elk jaar werd in de kern Kwadendamme tevens de actie ‘Een plantje voor een ander landje’ gehouden, alsmede de jaarlijkse vastenmaaltijd, die dit keer een afhaalmaaltijd was. We kijken terug op een geslaagde actie ondanks de coronabeperkingen. Vanuit de kern Hansweert is er € 125,00 overgemaakt, vanuit Ovezande € 250,00 en vanuit Kwadendamme € 1.743,10. Namens het Caritascluster Zuid veel dank voor uw gaven.

Theo Audenaerd