Het was op 29 oktober eindelijk weer eens lekker druk bij de Hubertusviering, er waren meer dan honderd bezoekers. Alle ingrediënten voor een prachtige viering waren dan ook aanwezig: een versierde kerk, een enthousiaste preek over de liefde van God en het effect daarvan op het leven en de werken van Sint Hubertus, de gezegende hubkes (kleine witte broodjes met een lichte anijssmaak), de zelfgemaakte herfstsoep en het ijskoude jachtbittertje na afloop, en niet op de laatste plaats de muziek van het Eerste Zeeuwse Jachthoornkorps. Het optreden van de negen blazers van dit korps bracht in de kerk stevige hoornmuziek met enkel zuivere noten. Alle muzikanten van het korps houden zich behave met blazen op de één of andere manier actief bezig met de jacht. Omdat Sint Hubertus de beschermheilige van de jacht is, laten zij jaarlijks rond zijn naamdag op 3 november de jachthoorns klinken in een tweetal Zeeuwse kerken: de Sint-Catharinakerk in Hengstdijk en de Sint-Bonifaciuskerk in Kwadendamme.

Vorig artikelACTIE VOOR DE VOEDSELBANK
Volgend artikelTHE JUKE JOINTS