SAMENVATTING NIEUWJAARSREDE

Op de eerste zondag van het nieuwe jaar hield onze kersverse parochiekerncommissievoorzitter Theo Audenaerd zijn eerste rede. Allereerst wenste hij ons een zalig Nieuwjaar toe. Daarna volgde een korte terugblik op het oude jaar, waarin best veel verdrietige gebeurtenissen hebben plaatsgevonden. In verschillende plaatsen op de wereld woedden oorlogen en hongersnoden. Wat dit betreft mogen we ons in Nederland en West-Europa gelukkig prijzen. Toch was er ook binnen de Pater Damiaanparochie verdriet, met name om het overlijden van pastoor Van Hees en de sluiting van maar liefst drie parochiekerken. De overblijvende kerkgemeenschappen zullen vanaf nu meer moeten gaan samenwerken, daar zijn geen alternatieven voor. In Kwadendamme staan het komende jaar in ieder geval weer een aantal mooie en grootse vieringen op stapel, zoals de carnavalsmis, de bluesviering, de processie, Allerzielen, de Hubertusviering, en natuurlijk de hoogfeesten, zoals Pasen en Kerstmis. Het prachtige kerkgebouw dat we hier hebben leent zich uitstekend voor dergelijke vieringen. Aan het eind van zijn rede bedankte Theo van harte het pastoresteam, dat ondanks de personele krapte in 2023 en hopelijk ook in 2024 zoveel vieringen wist te leiden.

Hans de Vos

Vorig artikelGIN GEZEUR OANS DOUWE DEUR