PAASVIERING

Dit jaar kon Pasen een stuk beter gevierd worden dan vorig jaar, hoewel we door de coronamaatregelen nog steeds erg in ons handelen werden beperkt. Vorig jaar hadden we een nagenoeg lege kerk, met overigens wel de prachtige muziek van Andrea Bocelli’s paasconcert Music For Hope, maar dit jaar mochten we met ruim dertig mensen in de kerk werkelijk getuige zijn van de wederopstanding van Jezus, en de viering daarvan met de intocht van de nieuwe paaskaars (zie foto) en de vernieuwing van het doopwater. De gewijde paaskaars werd binnengedragen en bewierookt door pastor Wiel Hacking, en lector Margriet van de Plasse schonk met een sierlijk gebaar het nieuwe, eveneens gewijde water vanuit een grote kan de doopvont in. De wijding van kaars en water had de dag ervoor plaatsgevonden tijdens de paaswake in Ovezande met celebrant Norbert Schnell, pastoor van de parochie Breda-centrum, die de gelegenheid te baat nam ons uit te leggen dat Pasen in wezen een vreugdevolle tijd is, een tijd van nieuwe hoop. De paasboodschap van pastoor Schnell is momenteel nog te bezien en te beluisteren via Youtube, zoek daarbij op ‘Woord van de pastoor 12 april’. Overigens is daar ook het concert van Andrea Bocelli nog te vinden, zoek hiervoor op ‘Andrea Bocelli Music For Hope’. Tenslotte moet worden opgemerkt dat onze kerk momenteel schitterend is versierd in de traditionele paaskleuren. Vooral de grote plakkaten langs de zijwanden vallen erg op, zie foto. Ze zijn voorzien van paastakken en goudkleurige paaseieren, en hun felgele kleur fleurt het gebouw enorm op. Eigenlijk zijn alle paasversieringen prachtig, en hopelijk kunnen deze de hele paastijd (tot en met Pinksteren) in de kerk blijven. Bij deze heel veel dank aan onze bloemengroep.

Hans de Vos