OPROEP TOT SAMENSCHOLING

Onze werkgroep op het kerkhof is in de afgelopen jaren door overlijdens, verhuizingen en andere oorzaken in aantal gehalveerd naar circa zes vrijwilligers. Het werk is echter niet gehalveerd maar toch ligt het kerkhof er nog paradijselijk netjes bij. En dat willen we beslist zo houden en eigenlijk is dat best op te lossen. Daarom zien we graag aanvulling vanuit onze 1600 aangesloten parochianen.

Zin uw betrokkenheid op eigen wijze te tonen en in deze rustieke omgeving eendrachtig uw bijdrage te leveren? Gewoonlijk werken we maar eens in de drie weken een maandagochtend met een stop voor koffie of thee inbegrepen, in december met kerstkrans geserveerd. De eerstvolgende werkochtenden zijn op 29 augustus, 19 september en 10 oktober. Bij slecht weer stellen we uit, maar dat komt zelden voor. Vrouwen en mannen zijn bij ons gelijkwaardig. Indien ouder dan honderd jaar of bij zwangerschap is vrijstelling of soepel aangepast werk mogelijk. Ook als de kerk ooit verdwijnt, het kerkhof blijft bestaan.

Dus laat er geen gras over groeien, kom uit bed, we starten ’s zomers om 08.30 uur en ’s

winters om 09.00 uur, en meld u aan of verschijn gewoon zonder aankondiging. Niet alle 1600 parochianen tegelijk, maar in groepen is beter.

Willem den Hoedt

Vorig artikelPOOLSE PLUKVIERING