KLUSJES ACHTER DE SCHERMEN

Een geloofsgemeenschap is een bedrijfje op zich. We zien vaak een mooi kerkgebouw en bezoeken al dan niet de vieringen, maar de administratie, een schoon gebouw, een aangeharkte tuin, kaarsen bestellen en onderhouden, bloemversiering aanbrengen, bijhouden van misintenties, aanleveren van tekst voor het Parochienieuws, wassen en strijken van de altaarkleden, kelkdoekjes, amicten en nog zoveel meer, zijn alle zaken die achter de schermen gebeuren en die o zo belangrijk zijn om dat kerkbedrijfje goed te laten draaien. Met een afnemend aantal leden en ook nog een gemiddeld hogere leeftijd wordt het wel steeds lastiger om dat alles te kunnen blijven verzorgen. We blijven zoeken en organiseren en tot nu toe lukt het nog.

Riet Govers droeg de laatste jaren zorg voor een schone kerkwas. Ze toonde zich bijzonder verantwoordelijk, haalde de was op, bracht ze gewassen en gestreken weer terug, legde alles keurig op zijn plek. Dit soort vrijwilligers zijn goud waard. Riet heeft nu te kennen gegeven hiermee te willen, of beter gezegd, te moeten stoppen omdat de gezondheid van haar man Rinus zorgelijk is. Wij hopen natuurlijk van harte dat hierin verbetering komt, beterschapswensen vanaf deze plaats. En dank je wel, Riet, voor de vele wasjes die je hebt gedraaid en schoon weer terug bracht.

Maar we doen ook een oproep aan u die dit leest: zou u de zorg voor de kerkwas van Riet willen overnemen? Samen moeten we immers proberen ons bedrijfje draaiende houden. Er is altijd informatie op te vragen, hetzij via het parochiehuis, hetzij via Riet.

Sjaak Uitterhoeve, voorzitter parochiekerncommissie