KLEURENFOTO’S GEVRAAGD

Uitgerekend voor de eerste officiële kleurendruk van Parochienieuws bleken er geen kleurenfoto’s te zijn aangeleverd. En dat terwijl vanmorgen de zon werkelijk prachtig door de gebrandschilderde ramen scheen, zodat er in de kerk juist veel kleur te zien was. Dit bracht mij op het idee om eerst, met mijn oude telefoon, snel enkele foto’s te maken, daarna de mooiste daarvan uit te kiezen voor het komende nummer van Parochienieuws, en dan meteen daarin te vragen of andere kerkbezoekers dit ook eens willen proberen. Dus: als je inspiratie hebt en je hebt je telefoon niet thuis gelaten, maak dan eens een mooie kleurenfoto van het interieur van de kerk en stuur deze op naar de redactie. Je mag er natuurlijk ook wat tekst bij leveren, dit wordt zeker op prijs gesteld. De foto die ik zelf maakte, is van de ramen boven het Sint Jozefaltaar. Afgebeeld zijn drie scènes uit het leven van de heilige Jozef: rechtsonder de heilige familie voor koning Herodus op de vlucht naar Egypte, linksonder voedt Jozef Jezus op in zijn timmersmanswerkplaats, en bovenin is Jozefs sterfbed afgebeeld.

Hans de Vos