KERKTUIN

In de kerktuin staan mooie monumentale bomen, tezamen met andere bomen en groen sieren die de tuin. Naarmate bomen ouder worden behoeven ze meer onderhoud en soms is zelfs dat niet genoeg. In de afgelopen winterperiode is een majestueuze zilveresdoorn door een storm zodanig beschadigd dat deze moest worden weggehaald. Gelukkig is de muziektent onbeschadigd gebleven. Een andere zilveresdoorn is eveneens beschadigd, doch kan met een ingrijpende snoeibeurt voorlopig behouden blijven. Er is een Zuid-Bevelandse vereniging die zich ervoor beijvert om op markante plaatsen lindebomen (Koningslinden) te planten, een eeuwenoud historisch gebruik. Een speciaal hiervoor ingestelde werkgroep heeft aangeboden een vervangende lindeboom in de kerktuin te plaatsen en te onderhouden. Alvorens daadwerkelijk gebruik te maken van dit aanbod is besloten om eerst een herinrichtingsplan voor de tuin te ontwikkelen.