HOGE STOOKKOSTEN

De bisschop heeft in een recent schrijven bij alle parochies erop aangedrongen om de kerkgebouwen niet meer te verwarmen, omdat de kosten daarvan niet meer in verhouding staan tot het belang dat ermee gediend wordt. Bij dit dringende advies heeft de bisschop zich weliswaar gerealiseerd dat niet verwarmen het gevoel van welkom zijn en van comfort bij kerkgangers kan verminderen, maar de kosten om kerkgebouwen blijvend te verwarmen worden eenvoudigweg te hoog.

Omdat er sprake is van een dringend advies zullen we ons als kerncommissie beraden op de te zetten stappen en zullen we alternatieven onderzoeken. We denken bijvoorbeeld aan warmtekussens, fleecedekens, of straallampen. We hechten vanuit onze kern nog steeds aan een warm welkom en willen ons niet alleen door gasprijzen en energiebedrijven laten leiden, hoezeer we ook begrijpen dat de hoge energielasten buitengewoon slecht passen bij de financiële krapte waarin vele kerken momenteel verkeren.

Sjaak Uitterhoeve, voorzitter parochiekerncommissie

Vorig artikelVELDKAPELLETJE KOMT TERUG