GEEN CARNAVALSMIS

Één van de vele jaarlijkse evenementen die in het jaar 2021 niet doorgingen was de carnavalsmis. In 2020 was er nog een zeer geslaagde viering met Alida van Veldhoven , maar dit jaar bleef het stil in de kerk. Wel waren er enkele versieringen aangebracht, maar dat was het dan, onder het motto ‘Me wille wè, mae me kunne nie.’ Of wellicht beter geformuleerd: ‘me magge nie’. Vorig jaar was er geen optocht omdat we bang waren voor de wind, dit jaar geen mis omdat we bang waren voor besmettingen, en wie weet hoe we er volgend jaar in zullen staan. Maar gelukkig mochten we op de dag van de geplande carnavalsmis wel even de kerk in, om een kaarsje op te steken, te bidden, even in de bijbel te lezen, mee te denken met paus Franciscus, en stiekum toch nog enkele mensen te ontmoeten.

Tekst Hans de Vos, foto Jan Strooband