GEEF DE PEN DOOR (28, VERVOLG)

Vervolgens kwam het kosterschap in beeld met inbegrip van rommelmarkten en restauratie-commissie ten bate van de kerk, bijgestaan door Annie met het verzorgen van was- en strijkgoed en koffiediensten. Ook maakte zij zich nuttig bij bezoekwerk voor de sociale commissie en verjaardagsfonds. Aansluitend gingen wij als bemanning enkele jaren rijden op een busje voor uitstapjes met ouderen, een particulier initiatief op Noord-Beveland.
Na mijn pensionering in 2003 werd alles nog intensiever en raakten wij met hart en ziel betrokken bij de kerk van Kwadendamme. Ook daar werd assistentie gevraagd, bij het omzetten van de boekhouding en de ledenadministratie naar een nieuw computersysteem, en tenslotte gingen we vijf jaar samen vrijwel dagelijks op pad bij het promoten van het Bonifaciusbier in horeca en winkels.
Met het overlijden van mijn steun en toeverlaat in 2015 kwam een einde aan 45 jaar vrijwilligerswerk als rode draad in ons bestaan. Heden drastisch afgebouwd tot assistentie bij het koffieschenken na bepaalde vieringen in de kerk. Sinds 2019 ben ik in ruste en fysiek inwoner van Kwadendamme geworden. De racefiets hing al tien jaar aan de wilgen, maar heb ik toch weer gebruiksklaar gemaakt. Je moet toch wat. De pen gaat naar toetsenist Jurgen Franse.

Willem den Hoedt